Alle collectiesOntdek Agrometeo+
Ontdek hoe u Agrometeo+ gebruikt

Welkom bij HYGO Agrometeo+, onze gratis versie. In deze handleiding leiden we je door alle functies.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welkom bij HYGO Agrometeo+, onze gratis versie. In deze handleiding leiden we je door alle functies.

1) De HYGO weersvoorspelling

Je vindt de 5-daagse weersvoorspelling op je hoofdscherm.

Klik op de gewenste dag en de weersvoorspelling wordt uur per uur weergegeven.

Klik rechts bovenaan op het pictogram Radar en regenwolk.

Je kunt de regenval zien vanaf 30 terug tot 2 uur vooruit.

2) Een besproeiing aanmaken

Klik op “Nieuwe besproeiing” op de startpagina van de app.

Voer uw product in door de eerste letters in te typen en klik op het bijbehorende product. Als een product ontbreekt, klik dan op “Ik kan mijn product niet vinden” en we nemen je aanvraag snel in behandelin.

Afhankelijk van het product dat u invoert, kan het toepassingsadvies verschillende acties voorstellen.

• Als u bijvoorbeeld klikt op “Voeg ammoniumsulfaat toe”, verschijnt er een verklarend bericht.

• U kunt worden gevraagd om uw spuitmengsel te verzuren door een pH toe te voegen, maar deze functie is voorbehouden aan gebruikers van Hygo Premium.

U kunt andere producten in uw tank invoeren voor een multimodus spuitmengsel door te klikken op 'Voeg een product toe aan het mengsel'. Klik op 'Bevestig mijn tank'.

Uw behandeling verschijnt nu op uw beginscherm met de 5-daagse voorspelling. Je kunt maximaal 5 behandelingen op je scherm vastzetten.

In de premium versie kun je :

• Het geregistreerde tarief bekijken en wijzigen in uw gebruikstarief - Geregistreerd gebruik per gewas bekijken

• De instructies van de fabrikant raadplegen

• Tot 10 behandelingen vastzetten in uw Weersoorspellingsscherm

3) Tijdsloten bekijken

Zodra je een besproeiing hebt aangemaakt, klik je op een van de dagen van de week.

Dit is het belangrijkste scherm waarmee je de beslissingen voor uw planning kunt nemen.

Scroll naar de onderkant van het scherm om de omstandigheden per tijdslot te bekijken. De kleurcode geeft je een visuele indicatie van de omstandigheden:

• Donkergroen: Uitstekende omstandigheden

• Lichtgroen: Goede omstandigheden

• Geel: Matige omstandigheden

• Rood: Slechte omstandigheden

Je hebt toegang tot weersomstandigheden en specifieke condities. De belangrijkste risico's voor een tijdsslot worden direct gemarkeerd tijdens de selectie. Tot slot kun je door op +Details te klikken de parameters raadplegen die de omstandigheden van een tijdsslot bepalen:

• Afwijking

• Temperatuur

• Vochtigheid

• Uitloging

• Temperatuurverschillen

In de premium versie kun je :

• Het potentieel van de dosemodulatie voor herbiciden en fungiciden bekijken, berekend in relatie tot :

• tijdsloten voor besproeiing,

• uw tank, apparatuur, bodemtype en vele andere criteria

• Plan uw spuitwerkzaamheden met :

• Berekening van de doses in uw tank en de volgorde van toediening

• Ruimtelijke weersvoorspelling op perceelniveau

• Real-time monitoring met een GPS-tracker

• Verzenden van werkzaamheden naar SMAG en Geofolia & duidelijke export voor traceerbaarheidsdoeleinden

• Toegang tot geavanceerde parameters

In de drie blauwe stippen rechts van de behandeling kunt u :

• De behandeling wijzigen: u kunt de behandeling bijwerken

• Informatie over regelgeving bekijken: deze informatie varieert afhankelijk van het gewas en het doel - In de premium versie

• Een reeds uitgevoerde behandeling toevoegen: een behandeling die in een vorig tijdslot is aangemaakt, wordt direct als uitgevoerd geregistreerd - In de premium versie

• Behandeling verwijderen: als je een behandeling verwijdert, worden de bijbehorende geplande bewerkingen ook verwijderd (bevestiging vereist).